Skip to content

February 18, 2009

Intotdeauna m-au interesat legile pe care adolescentul si le creeaza in jurul lui.  O parte din el este aruncata in delirul varstei, o alta, in mainile unor prietenii fals-crezute pe care sarmanul le va regreta intr-un tarziu. iar ultima parte e de-o scarba de nedescris:  e vorba de partea in care esenta lor – pe care cuvantul ‘om’ trebuie cu inima grea sa o indure –   e murdarita de egoism si ipocrizie infantila insusi de ei.

e-i-maxim-size-cropped

..mi se pare modul cel mai bun de a infinge rana in inima cuiva: sa-l faci egoist, apoi reamintindu-i ce inca e, un copil. Dar sa te feresti de  slipirea din ochii lui pt ca te poate face sa visezi urat;  Fiinta sublima, ofensatorul putin mai in varsta decat animalul ranit al carui orgoliu te poate snopi in bataie prin insusi existanta-i ipocrita; te poate innebuni iar tu esti in pericol sa vezi criza de ipocrizie a unui adolescent.

Odata uitat in masina de spalat a unui adolescent, adevarul se poarta ca si cum nimeni nu l-ar fi mintit; intr-atat e de ametit iar monstrul..el a trantit capacul si a dat drumul valurilor.

Fa-ti umbra cel mai bun prieten al tau, pentru ca nesiguranta, care va striga dupa ajutor, umbra va fi gentilomul tau cu nume ilustru care te va salva:

” – Cum?! O umbra, prietenul meu?
Nu e decat absurd,ce zici de asta!
– Ei bine, n-ai prieteni adevarati sa dovedesti contrariul.
Nu-i asa copile?
– .. e timpul sa te injur si nu-mi pare rau.. [..] ”

In acest deceniu privat de modestie, prietenii unde-ti vor fi ? Ochii tai raniti de singuratate vor fi acompaniati in umbra tacerii de un singur lucru: liniste.

Iar de respectul cuvenit celor mari si nedrepti..asta va fi cu totul alta discutie.

Doi copii frumosi

Un prieten adevarat? Unde?!Prietenia poate fi spirituala pentru mine dar sincer, as vrea sa-i bifez prezenta conturului mai des. As vrea sa o pot neglija la varsta asta dar in mod constant, sunt atras de oameni; imi gasesc sensul  cand le-aud idealurile, gandurile infloritoare si prind fluturasi cand fac pe cineva fericit.  Dar nu..asta nu e inocenţă; in sinea mea, simt cu totul opusul acesteia. Fluturasii mei au ganduri criminale iar fluturii nu pot fi numiti decat prietenosi. Pot eu sa-mi numesc fluturasii criminali ?

«Neloialitatea mea faţă de “nefutut oameni” mă obligă sa te fut pe la spate prietene,da da da..[…] ma simt mult mai bine acum ca te-am tras pe sfoară, că te-am ars,PRIETENUL MEU !»

Când te gândesti la prietenie esti doar tu cu gândurile tale, amice. Dar nu e necesar sa fii intotdeauna sa fie asa. “…..deci vei coopera? sau iti vâr morcovu asta pe gât ? Prietenia, o fi ea la indemâna tuturor insă e prietena cu viata. Iar viata stiti prea bine ce ne face cand nu suntem ‘neastâmpăraţi’:Ne fute !  si daaa, pentru ca are un motiv al dracului de bun sa o faca.

Nu toti suntem in cuprinsul unei mari fericiri gata sa ne sacrificăm si câinele familiei pentru buna-purtare a prieteniei ? Ei, aş, nu spuneti da! Tastatura nu inghite asemenea bancuri englezesti..Prietenie – acest cuvant necesita anumite sacrificii, toata lumea stie acest lucru, insa nu face nimic ( sunt inclus )

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. berarpaul permalink*
    February 20, 2009 12:28 AM

    Sincer, cateodata ma mir cat de complicat sunt.

  2. February 21, 2009 10:05 AM

    adevarat graieste tastatura ta 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: